Over onze ijshoeveDe familie De Boey

Familie De Boey baten al vele generaties een gemengd landbouwbedrijf uit.

In 1989 startte Marc en Christine samen hun melkveebedrijf. Ze hebben deze op een nieuwe locatie uit de grond gestampt. Gelegen op de groenendijk, aan de rand van de koningskieldrechtpolder.

Marc en Christine droomden al jaren van ijs maken.
Zo zijn dochter Liselotte en Christine een opleiding ambachtelijk ijsbereider gaan volgen.
Even later is in 2015 Ijshoeve De Boey geboren.
Hun doel is om met zoveel mogelijk eigen grondstoffen, sublieme smaken te ontwikkelen.

Via deze weg trokken Marc en zijn gezin resoluut de kaart van de korte keten door de melk van eigen koeien te verwerken tot roomijs en andere hoevezuivel. Ze breidde hun hoeve uit met een verbruikzaal en zomerterras, waar het heerlijk genieten is van een lekkere ijscoupe, pannenkoek of een ander melkdessert.
Marc zijn taak is zorgen voor de boerderij waarin hij gepassioneerd en gedreven is, daarnaast houdt hij zich bezig met tal van projecten.
Christine is verantwoordelijk voor de bereiding van het lekkerste roomijs en Liselotte is het gezicht van de winkel, ze zorgt voornamelijk voor de verkoop, het horecagedeelte en ze maakt de ijstaarten.

Onze Missie:
Zorg voor de gezondheid van mens, plant en dier.

Oorsprong van onze verse producten

Sinds 1982 huisvest ons melkveebedrijf voornamelijk zwarte en roodbonte koeien. Hiernaast beschikken we sinds enkele jaren over het authentieke ras Jersey.

Met de komst van de Jersey A2A2 melk hebben we de mogelijkheid om mensen met een melkintolerantie te helpen. De resultaten hiervan zijn alvast veelbelovend. Momenteel zijn we volop bezig met onderzoek over de gezondheidsaspecten en productontwikkeling.

De Jersey koe geeft minder melk dan de Holstein koe, maar de melk bevat meer waardevolle ingrediënten. Dit maakt de melk enorm voedzaam met een volle, smeuïge smaak.

Ons project werd bekroond met twee prestigieuze prijzen, zo werden we winnaar van de innovatiecampagne 2020 en werden we bekroond tot verdienstelijke Oost-Vlaming 2020.

De koeien hebben de mogelijkheid om te grazen in omliggende weiden, welke bestaan uit een grote diversiteit van kruiden en grassen die deze koeien al grazend opnemen. Zo nemen ze op een natuurlijke manier gezondheidsaspecten op, waaronder omega 3.

We hebben ook een hoogstamboomgaard aangeplant op onze hoeve. onze eigen gekweekte vruchten en bessen vormen de smaakmakers van ons overheerlijk roomijs.