IJsjes in de boomgaard

Marc De Boey runt samen met zijn vrouw Christine en dochter Liselotte (foto) IJshoeve De Boey in Sint-Gillis-Waas. Ze maken er ambachtelijk roomijs en in de lente en de zomer kan je er genieten van een ijsje op het terras. Dankzij het opkomend toerisme in de streek, belanden steeds meer wandelaars en fietsers op de hoeve van Marc.

Speelde de wandelwoede van de Vlaming tijdens corona in jullie voordeel?
“Ons bedrijf ligt in het noorden van het Waasland, midden in de polder en niet ver van de grens met Nederland. Een gebied dat in coronatijd massaal ontdekt en bezocht wordt, ondanks het feit dat het toerisme in onze mooie groene regio nog volop in ontwikkeling is. Dankzij die vele bezoekers draait de meeneemdienst van onze hoeve op zonnige dagen op volle toeren. We ontvangen heel wat nieuwe klanten. Al moet ik erbij zeggen dat onze omzet toch stukken lager is omdat we onze verbruikszaal niet kunnen openen.”

Hebben jullie veel last van de maatregelen die constant wijzigen?
“Het is niet altijd makkelijk om ervoor te zorgen dat alle klanten de maatregelen volgen, maar we doen ons best. Ze moeten het bedrijf onmiddellijk verlaten, moeten afstand houden, mogen niet neerzitten om hun ijsje te eten,…”

Maar jullie verwachten een mooie en rendabele zomer?
“Absoluut. Heel wat mensen zullen hun vakantie in het binnenland doorbrengen en daguitstapjes doen. We hebben ook een prachtige boomgaard waar we heel coronaveilig banken kunnen zetten, zodat de mensen op een idyllische plek hun ijsje en een drankje kunnen nuttigen. En ondertussen blijven we bezig met het lanceren van nieuwe producten, zoals lactosevrije ijsjes. Kortom: het wordt druk, maar zo hebben we het graag!”